Pelatihan Pengembangan Produk Jagung sebagai Makanan Ringan yang Bernilai Jual
DOI:
https://doi.org/10.31571/gervasi.v6i3.4596Keywords:
pelatihan, olahan jagung, pemasaran, pengembanganAbstract
Downloads
References
Aprilianty, A. (2012). Pengaruh Kepribadian wirausaha, pengetahuan kewirausahaan, dan lingkungan terhadap minat berwirausaha siswa smk. Jurnal Pendidikan Vokasi, 2(3).
Aini, D. (2010). Hubungan antara waktu fermentasi grits jagung putih dengan sifat gelatinisasi tepung jagung putih yang dipengaruhi ukuran partikel. Jurnal Teknologi Dan Industri Pangan, 21: 18-24.
Anggraeny, Y.N., Umiyasih, U. dan Krishna, N. H. (2006). Potensi limbah jagung siap rilis sebagai sumber hijauan sapi potong. Prosiding Lokakarya Nasional Jejaring Pengembangan Sistem Integrasi Jagung-Sapi. Puslitbangnak, Pontianak (ID): 9-10 Agustus 2006. hal. 149-153.
Aydinsakir, K., Erdal S., B. D., & R, B. R. & T. (2013). The influence of regular deficit irrigation applications on water use, yield, and quality components of two corn (zea mays l.) genotypes. Agricultural Water Management, 128: 65-71.
Gerez, L.C., Rollan, G.C. dan Font de Valdez, G. (2006). Gluten breakdown by Lactobacilli andpediococci strains isolated from sourdough. Letters in Applied Microbiology. Letters in Applied Microbiology, 42(5), 459-464.
Jayaram, S., Kapoor, S. & Dharmesh, S. M. (2015). Pectic polysaccharide from corn (Zea mays L.) effectively inhibited multi-step mediated cancer cell growth and metastasis. Chemico-biological interactions, 235, 63-75.
Raraswati. (2013). Pusat kegiatan belajar masyarakat sebagai satuan pendidikan nonformal (pnf). Makalah pada Workshop Penataan Kelembagaan PKBM, Bandung (ID), 2 Juni 2013.
Sudaryanto, S. dan B. (2006). Tebon jagung sebagai sumber hijauan pakan ternak strategis di ahan kering Kabupaten Gunung Kidul. Prosiding Lokakarya Nasional Jejaring Pengembangan Sistem Integrasi Jagung – Sapi. Pontianak, 9- 10 Agustus 2006. Puslitbang Peternakan, Bogor. hlm. 136-141.
Surtinah. (2008). Waktu panen yang tepat menentukan kandungan gula biji jagung manis (zea mays saccharata). Jurnal Ilmiah Pertanian, 4(2), 1-7.
Wahyudin, A., Ruminta, R., & Nursaripah, S. A. (2016). Pertumbuhan dan hasil tanaman jagung (Zea mays L.) toleran herbisida akibat pemberian berbagai dosis herbisida kalium glifosat. Jurnal Kultivasi, 15 (2), 86-91.
Widiyanti, N. M. N. Z., Baga, L. M. & Suwarsinah, H. K. (2016). Kinerja usahatani dan motivasi petani dalam penerapan inovasi varietas jagung hibrida padalahan kering di Kabupaten Lombok Timur. Jurnal Penyuluhan, 12 (1), 31-42.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY-SA 4.0) that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors should sign the copyright transfer agreement when they have approved the final proofs sent by GERVASI prior to the publication.